Fejlec 03

Koncepció terv

Sokszor egy projekt kezdetén először megfogalmazódik egy gondolat, egy ötlet a megrendelőinkben, és szerencsés esetben már ekkor ott tudunk lenni, meghívást kapunk, hogy építészetileg reflektáljunk és együtt kimunkálva szülessen meg a gondolat térbeli lenyomata.

 

Felmérési terv

Külön megkeresésre is vállaljuk meglévő épületek felmérést.

Cégünk e tekintetben is nagy tapasztalattal rendelkezik, az utóbbi évtizedekben több 100.000 m2 alapterületű épületet mértünk fel és dolgoztunk fel CAD-es formátumban. Az utóbbi időben előtérbe kerülő lézer szkenneléssel módszerrel is képesek vagyunk felmérési tervek készítésére.

 

Engedélyezési terv

Adott tervezési program és a kezdeti koncepció terv alapján dolgozzuk ki az épületeink engedélyezési terveit, amit mint generál tervezők átfogóan és komplexen kezelünk. Figyelve a megrendelői igényekre és a szabályozások nyújtotta keretekre.

 

Kiviteli és megvalósulási terv

A megvalósítási fázis első lépése a kiviteli terv készítése, aminek jelentős szerepe van a költséghatékony és gördülékeny építés szempontjából, továbbá nagyban befolyásolja a végső kialakítását és megjelenését az épületnek, amivel végső soron a megrendelő és a felhasználók találkoznak.

Adott esetben és korábbi partnereinkkel együtt dolgozva vállaljuk meglévő engedélyezési tervek tovább- és feldolgozását is, amire számos jól megvalósult példánk és együttműködésünk van.  

  

Látványterv

A projektekhez kapcsolódóan mindig készülnek tömegvázlatok és azokból látványtervek. A megrendelői igényeknek és a célnak megfelelő megoldásokat keressük, ami lehet egyszerű tömegvázlat illetve realisztikus kép vagy animáció is.

 

BIM 

Saját és külön megkeresésre is vállaljuk tervezés alatt álló épületek BIM-es szemléletű feldolgozását és az ehhez kapcsolódó ütközés vizsgálatot, különböző szimulációt.

 

Sporttechnológiai tervezés

Cégünk életében az utóbbi évtizedben jelentős szereppel bírnak a sportberuházások. Együttműködve az E-sports Management kft.-vel számos kiesebb és nagyobb fejlesztés részesei voltunk, adott esetben mint generál tervező vagy mint építész tervező, adott esetben pedig partner cégek részére sporttechnológiai terveket készítettünk.

 

Műszaki ellenőrzés 

Adott esetben, főleg kisebb léptékű és általában saját munkák esetén vállaljuk az építési folyamathoz tartozó műszaki ellenőrzést, projektmenedzsmentet is. Az ehhez szükséges végzettséggel és jogosultsággal rendelkezünk.

 

Tanácsadás 

Több tízéves tapasztalatunkból adódóan és a megrendelői igényekre reagálva vállaljuk a szakmai tanácsadás nyújtását különböző témákban pl.: döntés előkészítés, tervfelülvizsgálat, szakmai vélemény.